A zabpelyhet beáztatjuk annyi vízbe ,hogy éppen ellepje -kb 1dl- ennyit pont magába tud szívni. Amíg ázik a zabpehely megpároljuk a zöldségeket. Átforgatjuk a felhevített zsiradékon , majd vizet adva hozzá fedő alatt 15 perc alatt megpároljuk.
Amikor a zabpehely beszívta a folyadékot, beleütjük a 2db tojást, megfűszerezzük, hozzáadjuk a hagymákat és belekeverjük a zöldségeket. Kevés zsiradékon serpenyőben kis lepényeket sütünk belőle.
- 2,5dl zabpehely(gluténmentes)
- 20dkg mexikói zöldségkeverék(borsó, répa, kukorica, pritamin paprika)
- 2 ek olaj
- 2 db tojás
- 1 db újhagyma (apróra vágva)
- 2 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
- 2 csipet só, bors