A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük , hozzáadjuk a gluténmentes zabpelyhet , lisztet és a fűszereket , majd a tojásokat és a kefírt. Az egészet jól összedolgozzuk , majd kétfelé osztjuk és és fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 1/2 órára. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, amilyen vékonyra csak lehet ,hogy jó ropogós legyen. Nekem kicsit morzsálódós lett a tészta. kb 15-20 perc alatt ropogósra sütjük. Isteni finom lett és jó ropogós. Próbáld ki te is.
- 40 dkg sajt (20 dkg füstölt)
- 40 dkg (apró szemű , gluténmentes) zabpehely
- 10 dkg zabpehelyliszt ( a gluténmentes zabpehely ledarálva)
- 2 k ételízesítő
- 1 tk só
- 1 tk szódabikarbóna
- 4 db tojás
- 4 ek kefír vagy tejföl