2-3 cm kockákra vágjuk a csirkemellet és sózzuk ,borsozzuk. Egy nagyobb tálba beletesszük a lisztet (gluténmentes) és beleforgatjuk a csirkemell kockákat. Rázd le és tedd egy másik tányérra. A maradék liszthez öntsd hozzá a szójaszószt, a csirke alaplevet, add hozzá a mézet és nyomd bele a fokhagymákat. Forró serpenyőben , forgatva , keverve 6-8 percig sütjük a csirkemellet , hogy jól átsüljön. Szintén forró serpenyőbe 2 ek olajat teszünk majd a hagymát apróra vágva, és utána adjuk hozzá a gombát, és az apróra vágott brokkolit. Kevergetve 6-8 percig süsd míg a brokkoli roppanós de mégis puha lesz. Öntsd rá a szószt a zöldségekre. Keverd el és 2 percig közepes lángon főzd amíg a liszt besűríti. Add hozzá a csirkét, keverd el és főzd még egy percig. Basmati rizzsel tálaljuk. Nagyon finom és egyszerű ez a recept érdemes kipróbálni.
- 60 dkg csirkemell
- 50 dkg brokkoli
- 40 dkg szeletelt gomba
- 1 közepes fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 púpozott ek gluténmentes zabpehelyliszt
- 4 dl csirke alaplé
- 2 ek méz
- 40 g gyömbér (én nem raktam bele, de így is nagyon finom folt) ha szereted a pikáns ízeket rakd bele
- 4 ek olaj a sütéshez
- só, bors